ორშაბათი, 2025-07-07, 12:12 PM |
|
|
მოგესალმები სტუმარი RSS |
სტატისტიკა |
სულ ონლაინში: 1 სტუმარი: 1 მომხმარებელი: 0 |
|
კალენდარი |
« ივლისი 2010 » |
ორ |
სამ |
ოთხ |
ხუთ |
პარ |
შაბ |
კვ |
| | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |
|
|

მთავარი » 2010 » ივლისი » 7 » rchevebi diasaxlisebs
1:08 AM rchevebi diasaxlisebs |
ქათამი ან ინდაური სწრაფად შეიწვება (ან მოიხარშება), თუ შიგნიდან და გარედან ლიმონს გამოუსვამთ.
თევზის ადვილად გასასუფთავებლად, გაყინული თევზი 30 წამით ადუღებულ წყალში ჩაუშვით. თუ მერე ბლომად მსხვილი მარილი გადაუსვით, თევზი ხელიდან აღარ გაგისხლტებათ.
კვერცხს თუ დიდ ცეცხლზე მოხარშავთ, გული კარგა ხანს არ შეეკვრება.
თუ ნახევრად მოხარშულ ბოსტნეულს ცივ წყალს დაუმატებთ, ეს შეამცირებს ნიტრატების რაოდენობას.
ბოსტნეულის ხარშვის დროს ცხელ წყალს ცოტა შაქარი დაუმატეთ, გემო უკეთესი ექნება. კარტოფილს ხარშვისას კი კამა დაუმატეთ.
ხახვი არასოდეს მიგეწვებათ და ოქროსფერი იქნება, თუ შეწვამდე ფქვილში ამოავლებთ.
თუ კამა, ოხრახუში და ნიახური დაგიჭკნათ, მწვანილი 15 წუთით ჩადეთ ძმრიან წყალში, მერე სუფთა წყალში გაავლეთ.
ნიგოზს ადვილად მოსცილდება კანი, თუ ემალირებულ ქვაბში ჩადებთ, ადუღებულ წყალს დაასხამთ და თავდახურულს 15-20 წუთს გააჩერებთ.
მოხარშული კომბოსტოს სუნი სამზარეულოში შიძლება მთელი დღე იდგეს. ამიტომ სასწრაფოდ გააღეთ ორივე მხრიდან ფანჯრები ან კარი. ახალგამორთულ ქურას დაასხით ნახევარი ჩაის კოვზი ძმარი.
ყველს ან თევზს სპეციფიკური სუნი აქვს და მისი გამოდევნა მაცივრიდან ძნელი საქმეა, ამიტომაც მაცივრის თაროებზე წინასწარვე დააწყვეთ აქტივიზებული ნახშირის აბები. თვეში ერთხელ გამოცვალეთ.
|
ნანახია: 12279 |
დაამატა: sofo
| რეიტინგი: 3.0/10 |
|
|